Startsida Tack-sida

av Anders Gatu

tisdag 24 januari 2012

Dag 24: Donationer


Varje dag så rasslar det in kronor från auktioner och det går stadigt framåt. Vi är nu fyrsiffriga och jag hoppas på att den första siffran där ska vara åtminstonde en 2:a när första donationen till Fonden mot Prostatacancer drar iväg. Jag har dock bestämt mig för att jag kommer donera pengar när alla slipsar för en månad har sålts och jag fått in pengarna för dem. Alltså, den första buntan kommer att skickas iväg tidigaste 7 dagar in i oktober, när sista januari-auktionen tagit slut. Sen så är det bara att vänta på svar från Prostatacancerförbundet, så kan jag lägga upp bildbeviset här!

Jag har kikat lite mer på vad de kommer använda pengarna till sedan också och de två huvudsakliga områden som de investerar i är antingen forskningsanslag eller stipendier. Forskningsanslag anade jag, då det brukar vara det vanliga att de hjälper forskar-team att jobba vidare mot bättre diagnostiseringsmetoder och botemedel. Jag var lite överraskad av stipendiet däremot, måste jag säga. Det känns ganska självklart nu efter att jag läst om det, men jag tänkte inte alls på det tidigare.

Om du pluggar till något yrke där prostatacancer är mer i fokus, så kan du ansöka om det här stipendiet. Om det är ett vårdyrke så prioriteras du över andra t.ex. administrativa yrken. Så, om du vill bli sjuksköterska eller läkare med en specialisering som urolog/uroterapeut så kan du ha möjlighet att minska dina studielån, som ofta brukar bli ganska mycket för läkare då de måste plugga så länge. Det är inte så illa!

Om fler kan forska inom prostatacancer eller jobba med att ta hand om patienterna, för att minska vårdköerna, så kanske vi kan minska den hemska statistiken lite, eller kanske mycket! Statistiken är värd att nämnas igen: varje år dör ca 2,500 män i prostatacancer och samtidigt lever ca 70,000 män med en prostatacancerdiagnos. Varje dag får 25 män denna sjukdom! Jag hoppas verkligen att de vi gör här kommer göra någon skillnad. Det måste det göra.


Dagens slips är donerad av Per Malmberg och är av märket Lainez. Väldigt många slipsmärken verkar inte finnas på nätet, eller ha väldigt dålig sökmotoroptimering, men jag är alltid väldigt nyfiken på var märket kommer ifrån, om det är nån särskilt historia bakom det m.m. så det känns alltid lite surt när jagt inte kan hitta något, som denna gången. Men men, vill ni buda på slipsen så kan ni göra det häääääär:  http://www.tradera.com/bla-rod-randig-slips-enslipsomdagen-dag-24-auktion_340275_147778976


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar