Startsida Tack-sida

av Anders Gatu

tisdag 17 januari 2012

Dag 17: Ut i världen


Okej, jag står och poserar lite som en banan idag. Det blir så ibland. Tänkte inte på det förrän jag la upp bilden här! Det blir nog bra ändå.
Dagens slips är från min morfars garderob och är av märket St Michael, som är det märke som brittiska kedjan Marks & Spencers satte på i princip alla sina egna produkter fram till 2000 då de bytte till att skriva Marks & Spencers istället. Namnet kommer ifrån en av grundarna av kedjan, Michael Marks, och skapades av hans son Simon Marks 1928.

Vill ni buda på dagens slips kan ni göra det här:  http://www.tradera.com/brun-monstrad-slips-enslipsomdagen-dag-17-auktion_340275_147336773

Mina morföräldrar har varit ute och rest i världen väldigt mycket. När jag var liten tyckte jag det var riktigt häftigt att höra om hur det hade varit att gå på kinesiska muren eller var de än hade varit. När jag kollar i deras fotoalbum från alla deras resor blir det ytterligare lite häftigare. Jag själv vill också ut i världen och se så mycket som möjligt. De senaste åren har vi faktiskt lyckats ta oss iväg till några ställen och vi har upptäckt vad för resor som är mer för oss. Min och Malins allra första resa tillsammans var till Grekland, vilket var en enkel solsemester. Det var skönt, men man kunde bli lite uttråkad. Att ligga på stranden i en vecka kan vara väldigt avslappnande såklart, men det fanns inte så mycket mer än så att göra. Vi shoppade lite (väldigt lite) i Chania, vilket var den enda större staden i närheten.

Vår nästa resa däremot, ett par år senare, var till Paris. Vilken fantastisk stad! Vi var där i tre dagar och på den tiden hade vi varit runt lite överallt, shoppat på många olika ställen i både stora och små butiker, njutit av våren i parker, njutit av god mat (Paninis! Argh, va gott!) och sett alla de klassiska sevärdheterna. Tyvärr så blev det på nåt sätt att vi bara tog kort på oss själva vid de olika sevärdheterna, men det vi upptäckte med vår resa var att storstäder har väldigt mycket att erbjuda och vi älskar det!

Lite senare samma år tog vi oss iväg till Italien, närmare bestämt ett litet B&B i staden Monterosso al Mare. Staden är väldigt fin, men den är också otroligt turistig. Den är den största av fem städer (byar, kanske snarare) längs kusten som tillsammans bildar Cinque Terre. Vi var där i 5 dagar och vi insåg här att en solsemester inte längre funkar för oss. Eftersom staden var så otroligt liten så fanns det väldigt lite att göra där. Vi promenerade runt lite första dagen, men efter ett par timmar hade vi sett allt i princip. Man kunde gå mellan de olika städerna i Cinque Terre men man fick betala 5 euro för att få göra det. Istället tog vi tåget till Genova där vi vandrade runt en hel dag och shoppade lite och tittade på den fina arkitekturen. Det var bland det roligaste på resan, så vi började se ett mönster. Även sen sista dagen vi var där så skulle vi flyga hem från Pisa, så vi passade på att gå runt där en hel dag också (och ja, vi tog kort på oss framför lutande tornet. Otroligt turistigt, men det blev så ändå!) vilket vi också gillade väldigt mycket.

Så, efter att ha insett att storstäder (ju större desto bättre!) är det vi gillar bäst, så planerades nästa resa till London. Jag har nämnt den resan tidigare, då vi var på konsert där. Den, precis som Paris, var en underbar stad. Kanske t.o.m. lite bättre än Paris, om inte annat för att man slipper fråga om folk talar engelska.

Så, vart bär det av härnäst? Funderingar ligger kring New York, och Tokyo kommer alltid ligga på to-go-to listan, men det finns så mycket! Om ni som läser vill rekommendera nån större stad, så lyssnar jag gärna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar