Startsida Tack-sida

av Anders Gatu

fredag 11 maj 2012

Dag 132: Hur länge borde man amma?


Time Magazine's senaste omslag har upprört folk i USA (när är de inte upprörda?) då den visar en bild på en 26-årig mamma som ammar sin nästan 4-åriga son. Folk verkar ha delats upp i två läger, och jag är osäker på vilket av dem som är det större, där ett tycker att det är incestuöst och äckligt medan det andra tycker att det är naturligt. Jag ser det mest som ovanligt, men det är mest upp till var och en.

Ensligt studier ska barnen må bättre och känna sig tryggare om de får amma längre, men samtidigt så eftersom det är så långt utanför normen så kan både barnet och föräldrarna ta skada socialt av det hela. Speciellt barnet, antagligen. Det känns som ett uppenbart mål för mobbare att sikta in sig på. Debatten är däremot inte det som verkar stöta den amerikanska befolkningen utan det är mest bara själva bilden på omslaget.
Amerikaner är så känsliga.


Dagens slips är donerad av Marcus Bergh och är av märket The British Tailor. En ren sidenslips gjord i England alltså, och ni kan buda på den här: http://www.tradera.com/rod-sidenslips-med-rosmonster-enslipsomdagen-dag-132-auktion_340275_155943766

2 kommentarer:

  1. Det är dock väldigt få gymnasieelever som kutar hem under lunchen för att ammas..

    Lika få ungefär som det finns de som vill sova i sin mammas säng.

    Vad barnet vill känns alltid som ett sidospår i dessa sammanhang.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, men jag undrar lite om barnet vet vad den vill i den åldern ändå, då föräldrar är lite som gudar och vad de säger är det barnet lär sig och tar som fakta. De har inte så mycket egna värderingar än, i 4-årsåldern. Men samtidigt så är det nog ingen som har frågat dessa barn vad de vill eller gett dem nåt alternativ överhuvudtaget.

      Radera