Startsida Tack-sida

av Anders Gatu

tisdag 8 maj 2012

Dag 129: Förbud mot homoäktenskap duger tydligen inte


I USA så pressas just nu Obama på att avslöja sin riktiga ställning till samkönade äktenskap. Officiellt sett är han emot det, men många tror att han är för det (vilket jag själv hoppas på) speciellt då han tidigare slopat hela grejen med att homosexuella inte får tjänstgöra i det militära, samt att hans vice-president har uttalat sig emot det förbud som finns i så många stater idag.

Ett av dessa förbud finns i North Carolina idag och det är en av vågmästarstaterna inför valet i höst. De ska snart ha en folkomröstning om detta förbud, men inte på det sätt som man skulle kunna tro. Nej, de röstar för att göra förbudet striktare! De är tydligen oroliga att den nuvarande lagen är för svag och skulle kunna hävas. Den oron säger mig att det finns en stor del vettiga människor där som gör politikerna rädda. Obama skulle riskera att förlora denna och andra staters röster i valet om han skulle uttala sig för homoäktenskap, men jag skulle hellre höra honom erkänna detta vett och riskera att förlora valet än att hålla tyst.


Dagens slips är donerad av Lars M Nilsson och är av märket Pink, som i Thomas Pink. Ett väldigt exklusivt och gammalt märke, där en ny slips idag ligger kring minst 600 kronor styck! Thomas Pink var en skräddare i London under 1700-talet och designade den röda dräkt som än idag används vid jakt, särskilt rävjakt. Trots dess röda färg så kallades dessa för "Pink" på grund av deras höga kvalité. Det är ett riktigt lyxmärke med andra ord, och den kan bli din (eller din mors till Mors dag!) för ett väldigt lågt pris, eller ett högt pris om du så vill då alla pengar går till Fonden mot Prostatacancer! Ni kan buda på slipsen här: http://www.tradera.com/snygg-morkbla-sidenslips-pink-enslipsomdagen-dag-129-auktion_340275_155737746

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar