Startsida Tack-sida

av Anders Gatu

söndag 6 maj 2012

Dag 127: Den onödiga dimensionen


Ända sedan filmen Avatar så har det nog inte undgått någon att film i 3D har minst sagt exploderat. Åtminstone hos biografer. De (i huvudsak SF såklart) försöker få folk att se endast 3D-filmer, de tjänar ju 50% mer på de biljetterna, så vad som började med att filmer hade vissa 3D-spelningar men mestadels alternativet utan 3D, har nu slutat som tvärtom. Vi var idag och såg den nya Avengers filmen, men vi ville inte se den i 3D. Här i Stockholm finns det många biografer, men endast 3 av ca 20 visningar på en dag är utan 3D, så vi fick jaga ner en lite mer avlägsen biograf för att kunna se filmen så som vi ville det.

Jag har varit på ett par stycken filmer i 3D bara och det kan göra delar av filmen häftigare, men mestadels är det snarare distraherande. För ca ett halvår sen så läste jag en bunt statistik från en undersökning (som jag tyvärr inte kan hitta just nu) som sa att majoriteten av biobesökare är trötta på 3D, eller åtminstone färdiga med det. Det är en fluga som branschen inte vill sluta med, riktigt. Jag kan gå med på att de vill fortsätta med 3D versioner, men håll det då lite mer jämlikt så att vi som faktiskt vill se filmen utan den onödiga dimensionen kan göra det också.


Dagens slips är donerad av Karl-Erik Persson och är av märket Atlas designs, och vill ni buda på den kan ni göra det här: http://www.tradera.com/gra-bla-rutig-slips-atlas-designs-enslipsomdagen-dag-127-auktion_340275_155640810

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar