Startsida Tack-sida

av Anders Gatu

torsdag 16 augusti 2012

Dag 229: Humble Bundle


Det finns många välgörenhetsprojekt här i världen, ni läser ju en av dem just nu till och med, men en av mina favoriter är annars Humble Bundle. Det går ut på att en rad kreativa person, oftast spelmakare, ger bort sina spel för... tja... vad som helst. Man får betala precis hur mycket eller lite man vill, men man får i vilket fall som helst njuta av alla godsakerna. Betalar du en dollar eller hundra dollar så får du fortfarande samma grejer, förutom ett bonusspel som man får om man donerar mer än snittet.

Var kommer välgörenheten in då? Jo, efter att du har valt hur mycket du vill betala så får du välja hur du vill fördela pengarna. Du kan dela upp det hur som helst mellan dels utvecklarna som skapat spelen, dels en välgörenhetsfond som de valt och även till de som driver Humble Bundle-projektet. Du kanske vill skita i utvecklarna helt och hållet, de kan gott leva på nudlar och skosulor tänker du för dig själv, ja då är det bara att ge hela beloppet till välgörenheten istället!

Det har varit en rad Humble Bundles över de senaste par åren och den som är igång nu är Humble Bundle for Android 3, vilket innebär att det är en rad Android-spel som är på bordet. Har du en Android-fån eller -platta så känns det ju självklart! Har du inte det, så finns alla spelen även i versioner för Windows, Mac (endast datorn, inte iPhone eller iPad) och Linux! Så det finns ingen anledning alls att inte prova på en bunt bra spel för en krona, om du så vill!

Välgörenheten brukar växla mellan omgångarna också och denna gången är det Child's Play som stöds som går ut på att barn på sjukhus ofta är otroligt understimulerade, uttråkade och deprimerade och genom detta så får dessa barn t.ex. en Nintendo DS i sin hand och kan köra lite hjärngympa, eller bara ha lite kul emellan behandlingar och annan misär. Få dem att släppa tankarna på allt det jobbiga, om ens för en stund. Det tycker jag helt klart är ett värdigt ändamål!

Jag tycker ni ska kika in på Humble Bundles hemsida och kolla om det är något ni är intresserade av! Vill ni absolut inte spela spelen, av nån anledning, kan ni ju ändå donera! Man kan även ge bort spelen, om man vill.


Vill ni hellre ge pengar till Fonden mot Prostatacancer så kan ni på liknande sätt betala vad ni vill för dagens slips, som är donerad av Tage Andersson och är av märket Dralon Ultrapan, så kan ni gå in och buda på den här: http://www.tradera.com/svart-orange-monstrad-slips-retro-enslipsomdagen-dag-229-auktion_340275_161711739

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar