Startsida Tack-sida

av Anders Gatu

söndag 5 augusti 2012

Dag 218: Actionfilmers svunna storhetstid


För ett par år sen så hade The Expendables premiär och innan dess så laddade vi upp med gamla actionrökare med alla de olika hjältarna i filmen och i princip varenda en var, föga förvånande, gjord på 80-talet. Det var det gyllene årtiondet när det gällde action och det är fortfarande svårslaget. Vi har ni kommit in i en till period med en stor hög filmer med en lagom blandning av våld och humor (frivillig eller ej), med sköna snubbar så som de klassiska Arnold Schwarzenegger, Sylvester Stallone och Jean-Claude van Damme. Detta råkar ju vara strax innan The Expendables 2 har sin premiär, vilket bara är en väldigt lyckad slump.

Actionfilmer nuförtiden blir oftast alldeles för seriösa, vilket kan ge ett visst extra djup, men såna här filmer ska inte ha djup. De ska ha explosioner och löjligt hög bodycount, eller i van Dammes fall överpolerade muskler. Jag hoppas på att The Expendables 2 ska ge oss lite av allt detta igen för att få en glimt av actionfilmernas svunna storhetstid.


Dagens slips är donerad av Ingmarie Görnebrand och Solveig Andersson och är av märket Portia. Vill ni buda på den kan ni göra det här: http://www.tradera.com/bla-vit-monstrad-slips-portia-enslipsomdagen-dag-218-auktion_340275_161053635

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar