Startsida Tack-sida

av Anders Gatu

tisdag 7 augusti 2012

Dag 220: Jämlikare leksaksavdelningar!


Vissa av er kanske minns att jag för en bunt månader sen pratade om hur Lego tog fram en "tjej"-version av sin produkt, samt även om hur blått och rosa är pojk- respektive flickfärger, och båda dessa saker ser man även på alla andra leksaker för barn. De delas oftast upp mellan pojkavdelningen och flickavdelningen i leksaksbutiker, men nu har storstilade exempel på motsatsen börjat komma fram!

Den väldigt kända butiken Harrods i London har nämligen beslutat att kasta bort könsindelningen på deras leksaksavdelning och blandat ihop alla dessa leksaker och istället sorterat dem efter tema. Bort med de rosa och blå hyllorna! Om fler affärer fortsätter i samma anda så kommer förhoppningsvis även leksaksföretagen att hänga på, för även om leksakerna inte är sorterade efter kön så tillverkas de fortfarande på antingen väldigt "pojkiga" eller "flickiga" sätt. Det är inte ofta som en leksak bara är en leksak utan antaganden av vem som kommer leka med den. Steg i rätt riktning åtminstone!


Dagens slips är donerad av min mamma och är av märket Enrico Ceasare som då är en specialdesignad slips av denna herre åt Portia. En snygg sidenslips, måste jag säga, som helt klart är värd att buda stort på, så pallra er iväg bums och gört! http://www.tradera.com/bla-gul-rutig-slips-enrico-ceasare-enslipsomdagen-dag-220-auktion_340275_161159529

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar