Startsida Tack-sida

av Anders Gatu

måndag 12 mars 2012

Dag 72: Urlöjlig hårmobbing


Tydligen så var det ett ivrigt fan av vinnaren Loreen i lördags som glatt stor och viftade med ballonger i firande av sagda artists vinst. Någon tog en skärmdump av de korta ögonblick som kameran flög förbi henne och la upp på Facebook. Det delades och gillades av tusentals människor väldigt snabbt. Varför just detta fan och inget annat? Jo, hon hade orakade armhålor. Hon har tyvärr nästan bara hånats och mobbats för detta. Totalt urlöjligt och dumt. Nu är jag en kille av det hårigare slaget, vilket är acceptabelt enligt samhället i stort (även om  alla stora "stjärnor" man ser på film eller annat oftast verkar vara helrakade), men varför är det inte det med tjejer? Deras "ideal" när det gäller utseende är visserligen mycket hårdare inpräntat överallt, känns det som.

Det har även kommit en växande motreaktion mot det hela, som kallas "Ta håret tillbaka" där tjejer tar stolta bilder på sina håriga armhålor och visar upp.


Dagens slips är donerad av min lilla mamma, och är av märket Dako. Hade med en av deras slipsar tidigare, den 11 januari, som då var från min morfar. Nu blev det hans dotters tur att ge en till projektet, en som är betydligt nyare också för den delen. Fin siden är det! Vill ni buda på den kan ni göra det här: http://www.tradera.com/bla-beige-orange-randig-slips-enslipsomdagen-dag-72-auktion_340275_151490202

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar