Startsida Tack-sida

av Anders Gatu

onsdag 14 mars 2012

Dag 74: Slipsvård


Många av de slipsar jag får in lider av samma problem, tyvärr. De har förblivit knutna i sin ögla. Detta kan göra den allra finaste slipsen till en ihopskrynklad hög av tyg när man knyter upp den sen, och slipsar är inte lätta att stryka. Om det är en bomullsslips så kan man komma undan med det, då de är lätta att stryka och går ganska lätt tillbaka till sin ursprungliga form, men det flesta slipsar är i polyester eller siden och dessa klarar inte av det alls särskilt bra. Så, om ni har på er en slips, knyt upp den efteråt! Den mår mycket bättre av det! Är ni osäkra på hur man knyter slipsen igen sen, så finns det bra videos på YouTube som visar hur man gör. Det var så jag lärde mig!

Andra tips för att ha välmående slipsar är att låta dem hänga, istället för att ligga nerknycklade i nån låda. Detta av samma anledning som ovan, att de inte borde skrynklas för mycket. Om ni måste lägga dem nånstans, så se till att de ligger ihopvikta istället på en hög.


Dagens slips är donerad av Lars M. Nilsson och är av märket Cravats of London. Det märket grundades 1947 i London (surprise!) och har sedan dess i princip bara producerat slipsar och flugor. De har väldigt hög kvalité och deras slipsar kan gå på upp emot tusenlappen ibland! Så här har ni en chans att fynda när ni donerar! Så, ta chansen och lägg ett bud eller tre: http://www.tradera.com/morkgra-sidenslips-enslipsomdagen-dag-74-auktion_340275_151694037

1 kommentar:

  1. Att rulla slipsen ger i teorin det bästa resultatet, då den får sig en liten, liten strykning när den ligger rullad, och för att gravitationen enligt forskarna ska dra isär sidenfibrerna i en hängande slips... Hur mycket man nu kan lita på detta är en smakfråga. Väldigt trevligt att det är fler som uppmärksammar slipsen även efter att den lämnat nacken, dock!

    SvaraRadera