Startsida Tack-sida

av Anders Gatu

lördag 22 december 2012

Dag 357: Julskjuts


Idag var dagen då vi skulle ta oss ner till Stockholm och allt gick enligt planerna. Lite för bra, faktiskt. Vi hade packat en del kvällen innan och sagt en tid vi skulle åka iväg idag. En del skulle fixas på morgonen också och sen dra iväg vid 12. Alla andra resor vi brukar ta slutar med att vi har glömt ett tjog saker och allt skjuts upp med ett par timmar och vi är sprängfyllda med stress. Denna gången var vi klara med allt och var redo att åka en hel halvtimme innan planen. Underbart! Det enda som saknades var då att sätta in ett laddat batteri i bilen, då med vårat trubbel på senare tid vi inte kunnat hålla ett batteri laddat mer än ett dygn i taget. Vid det här laget har jag gjort det några gånger redan, så det känns nästan som en rutingrej nu. Ack, så fel jag hade.

Först så får lyckas jag inte skruva fast kablarna på batteriet och mitt i allt detta så går helt plötsligt jord-kabeln av från plus-kabeln (det finns säkert bättre termer för alla dessa saker, jag är ingen bilnisse) som visade sig vara avbruten. Efter mer joxande och fixande så lyckas vi få fast den lite provisoriskt med en stor bunt eltejp. Okej, då återstår originalproblemet bara. Den ena går på! En kvar! Den skruvas och skruvas, men sitter inte på ordentligt ändå. Det visar sig att metallen på själva muttern har vridit sig, men inte muttern i sig. Den är förstörd alltså.

För en stund känns julen förstörd. Vi kan inte åka nånstans! Men Malins pappa kommer till undsättning och åker snällt nog ända från Stockholm upp till oss, hämtar oss med djur och packning och kör ner oss och gör detsamma när det är dags för hemfärd. Julen är räddad! Vi är otroligt tacksamma!

Jag hoppas ni andra slipper såna problem i juletiderna (eller någon annan tid heller, för den delen)!


Dagens slips är donerad av Uno Forsare och är av märket Atlas Designs. Det är en till i deras Disney-serie och denna gången firar Musse och Kalle jul tillsammans. Ännu en för samlare, helt klart! Vill ni buda på den kan ni göra det här: http://www.tradera.com/disney-sidenslips-med-julmotiv-enslipsomdagen-dag-357-auktion_340275_171583893

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar