Startsida Tack-sida

av Anders Gatu

tisdag 26 juni 2012

Dag 178: Det går uppåt!


Jag har idag skickat iväg ytterligare en bunt pengar till Fonden mot Prostatacancer, för Maj månad, som slutade på 1029 kronor! En ökning jämfört med förra månaden, och det känns bra att vara över tusenlappen igen. Tack till de som hjälpt till att öka summan!

Än är det inte över dock. Vi närmar oss gränsen som, när vi går över den, kommer leda oss in i andra halvan av projektets tid. Jajamensan, på söndag så når vi hälften! Det är alltså minst lika många slipsar till som ska säljas och vi har hittills nått upp till hela 6469 kronor efter bara fem månader, men just nu ser det inte ut som att kurvan kommer fortsätta uppåt.

I skrivande stund så har det kommit in 373 kronor för Juni månad, och det är endast 12 slipsar kvar att sälja.  Anledningen till att siffran är så låg är att många fortfarande säljs för en krona. Det är ju självklart jättekul för de som lyckas fynda snygga slipsar för det priset, men det känns lite tråkigt när Fonden mot Prostatacancer får in en krona och jag lägger ut i genomsnitt 17 kronor på frakt (12 kronor porto, 5 kronor emballage) för varje paket som fonden i sig inte ser nån nytta av.

Folk budar på slipsarna, vilket är underbart, men väldigt få budar emot. Det krävs minst två personer för att priset ska gå upp. I de flesta auktioner är det en dålig sak när det går upp, men här är det inget annat än bra! Ju mer slipsarna går för, desto mer får Prostatacancerfonden! Om vi vill hålla donationerna över 1000-kronorsstrecket så behöver varje slips gå för ynka 35 kronor. Om du köper 20 slipsar för det priset så är det klart att det kan bli lite mycket, ekonomiskt sett, men om du köper en eller två, ber en vän eller släkting att köpa nån och den ber ytterligare nån o.s.v. så blir det lätt för alla!

Sen om du känner att "wow, jag vill verkligen skänka mycket här, hoppas priset går upp högt!" eller något i den stilen, men du inte får några motbud, så är inte slutpriset skrivet i sten. Du kan ge mer om du vill, precis som flera andra redan gjort.

Jag har haft funderingar på att höja utgångspriset eller sätta ett reservationspris, men det känns inte riktigt rätt. jag tänker inte tvinga er att donera pengar. Inte på något sätt. Jag skulle bara väldigt gärna vilja att ni gör det, på egen hand. För att Ni vill. Det är det som det hela handlar om.


Dagens slips är donerad av Ingmarie Görnebrand och Solveig Andersson och är av märket Röda Sigillet, som är ett märke skapat av Amanda Christensen, som jag pratat om tidigare, som ju är en Kunglig Hovleverantör. Finfina grejer alltså, så ro hem den eller bara driv upp priset! Upp till dig! Gör det bara här: http://www.tradera.com/svart-och-gulrandig-slips-enslipsomdagen-dag-178-auktion_340275_158844701

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar