Startsida Tack-sida

av Anders Gatu

lördag 16 juni 2012

Dag 168: No, Mr. Bond, I expect you to die!


Filmhjältar har det alltid funnits många av, men en av de jag alltid älskat både som barn och vuxen är James Bond (har nämnt det tidigare). Fast kanske mer konceptet än personen, då mannen i fråga kunde vara en manschauvinistisk snuskgubbe ibland. Bilden av en agent som gång på gång räddar världen med hjälp av charm, gadgets och en Vodka Martini (skakad, inte störd) är helt lysande, speciellt när han bekämpar galna och excentriska, men väldigt rika, skurkar som alla vill förstöra, förändra eller erövra världen på något kreativt men onödigt invecklat sätt.

Formulan ändrades aldrig särskilt mycket mellan nån av filmerna, vilket var en del av charmen för mig, fram tills de valde att göra om hela grejen. Poff så försvann alla gadgets, glimten i ögat och nu även Vodka Martinin (öl... nej, nej och åter nej!). Har nu precis sett på Johnny English Reborn som, tillsammans med filmer som Get Smart, känns som det närmaste man kommer idag till den riktiga Bond. Han dog nog slutligen i nån av de dödsfällorna som han sattes i. Jag gissar på att han fastnade med manschettknappen i låset efter att ha lirkat upp det på sin bur som hängde över lavagropen omringad av laserstrålar som långsamt rörde sig närmare kedjan som höll uppe hela fadderallan. Kan nog inte vara nåt annat.


Dagens slips är donerad av Ingmarie Görnebrand och Solveig Andersson och är av märket Robin Clark. Ta ett eget glas martini och buda på den här: http://www.tradera.com/gron-slips-med-grismonster-enslipsomdagen-dag-168-auktion_340275_158274741

1 kommentar: