Startsida Tack-sida

av Anders Gatu

fredag 15 juni 2012

Dag 167: Gårdagens oroligheter


Igår skrev jag ett väldigt kort inlägg, som möjligtvis skapade en del frågetecken, så jag tänkte ägna dagens inlägg till att förklara lite.

Den senaste veckan så har våran kära hund, Mascot, varit magsjuk och bara blivit värre för varje dag. Detta har gjort oss mer och mer oroliga, så att vi till slut bokade in en veterinärstid till torsdagsmorgonen. Kvällen innan hade både jag och min sambo svårt att sova för att vi var så oroliga för honom, samt att stackarn kräktes ner sängen och bajsade ner badrummet riktigt ordentligt runt tre på natten. Vi är trötta och omtumlade redan i bilen påväg till djursjukhuset. När vi väl kommer dit och får träffa veterinären så säger de att de vill behålla honom där över natten, för att han är så uttorkad och undernärd av allt. Vi går lite motvilligt med på det och lämnar honom hos dem, för att sen åka hem igen.

Här började oroligheterna på allvar. Veterinären sa att de skulle ta prover, röntga och kolla igenom honom ordentligt och om de hittade något allvarligt, eller om han blev akut sämre, så skulle de ringa oss. Annars skulle de inte ringa förrän dagen efter (idag). Jag har nog aldrig hoppats så mycket på att telefonen INTE ska ringa.

Mascot är nämligen en äldre hund, på 12 jordsnurr, och har haft ett tufft år. Förra sommaren blev han biten av en Grand Danois vilket innebar en rad operationer och lång återhämtning. I början av året så fick vi reda på att han var hjärtsjuk och går nu på tre mediciner dagligen, bland annat vätskedrivande som gör honom väldigt kissnödig väldigt ofta. P.g.a. hjärtfelet så tär hans magsjuka på honom extra mycket, så man kunde både se och höra hans hjärta dunka hårt från ett par meters avstånd. Allt detta har fått oss att förvänta oss att höra en massa olika hemskheter från veterinären när de slutligen ringde. Att han har cancer, att hans hjärta har blivit för dåligt, att han kommer dö...

När vi äntligen fick det fruktade samtalet, så fick vi veta att allt var på bättringsvägen! Klumpen av oro, som varit så lamslående både igår och idag, släppte nästan direkt! Han är inte helt bra än, men han kunde få komma hem och får äta skonmat i en vecka nu. Så fantastiskt att hämta honom och mötas av en pigg och glad hund igen, som saknat oss lika mycket som vi saknat honom!


Dagens slips är donerad av Mitra Samarasinghe och är av märket Ciro Citterio som är ett brittiskt märke, som verkar ha gått under. De har haft klädbutiker lite här och där som först hade mycket av kvalité, men som det gick ganska raskt utför på alla plan och fick tillslut stänga igen. Slipsen är däremot av god kvalité och är en snygg sidendito. Släng iväg ett bud på den här: http://www.tradera.com/lila-rosa-rutig-sidenslips-enslipsomdagen-dag-167-auktion_340275_158213617


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar