Startsida Tack-sida

av Anders Gatu

tisdag 5 juni 2012

Dag 157: Stora förändringar


Förändring är alltid läskigt, speciellt när det gäller det helt okända. Vi som människor behöver och kräver omväxling och förändring, men när det väl sker så ser vi ofta tillbaka på det trygga och säkra som vi lämnar med saknande ögon för att sedan blicka framåt med skräckblandad förtjusning.

Jag och min sambo har på senaste tiden tittat på att flytta till en större lägenhet, dels för att den 2:a vi har idag är fylld till bredden med allt vad vi är och har och kan inte göra så mycket mer med den men även dels för att vi behöver plats för framtida barn. Vi har huvudsakligen kollat på att hyra hus (eller lägenhet) i en annan ort, mycket för kostnadens skull. I vårat sökande så har vi stött på ett radhus i Sandviken (ett par mil utanför Gävle) som vi blivit erbjudna. Äventyret vi hade igår gick ut på att åka och titta på vårat möjliga framtida boende, men vi fick kolla på hela tre radhus då alla tre var tillgängliga just nu. Bara antalet bostäder gör att intrycken och tankarna snurrar extra mycket i huvudet.

Det är en hel del som behöver fixas i huset, men eftersom det är en hyresrätt så fixas det mesta åt oss, vilket känns bra, men det finns fortfarande delar som man blir osäker på. Hur kommer det vara att bo där? Kommer vi trivas? Vi lämnar ju i så fall en lägenhet som fullkomligt skriker av våra personligheter och är så trygg och varm som den kan bli. År av arbete har gjort det till vårat hem. Vid denna stora förändring så kommer vi till ett ställe som inte riktigt är vårat hem, till en början. Det kan säkert bli det rätt snabbt, men tänk om det inte blir det? Frågan om man ska flytta väger fram och tillbaks i huvudet, för att sedan inte sluta i ett beslut utan snarare en mosig hög av tankar och känslor.

Det finns många fördelar med radhuset, men samtidigt såklart nackdelar. Vilka väger över? Är det här rätt för oss? Jättesvårt att säga. Allting snurrar. Det är en förändring som inte går att ångra heller. Visst, man kan flytta vidare men då är det samma sak om igen. Att flytta kan bli underbart! Men det kan också bli hemskt! Men det kan bli fantastiskt! Argh! Ovissheten inför en sån stor förändring kan verkligen ta kål på en. Det "enda" som återstår nu är att göra ett beslut.


Dagens slips är donerad av Karl-Erik Persson och är av märket Atlas Designs. Släng ut en tjuga eller två på den här: http://www.tradera.com/gra-bla-randig-slips-retro-enslipsomdagen-dag-157-auktion_340275_157622946


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar