Startsida Tack-sida

av Anders Gatu

tisdag 17 april 2012

Dag 108: Studio Ghibli


De flesta har idag sett åtminstone en film av Studio Ghibli (om inte, fy! gå genast och se en!). De hjälpte till att popularisera anime i Sverige, särskilt med filmen Spirited Away som hade biopremiär är 2003. Något annat de gör är att ta de enklaste historier och göra dem fantastiska, men på samma gång väldigt mänskliga.

Vi såg igår filmen Min Granne Totoro för andra gången. Det var längesen sist och en film av den typen passade perfekt för vårat sinnestillstånd just då. Om ni ska se bara en Ghibli-film, så rekommenderar jag den. Dessa filmer är oftast ganska gamla, då de flesta av dem gjordes på 80- och 90-talen, men de står emot tidens tand precis lika bra som vilken Disney-film som helst, om inte bättre. De är fortfarande lika vackra och budskapen fortfarande lika träffande. Om du tror att de bara är för barn, eftersom det är tecknade filmer, så tror du fel. De passar utmärkt att visa endast för barnen, bara för ett vuxet sällskap eller tillsammans. Alla kan se dessa filmer, och man mår oftast rätt bra efteråt (om än sorgsen efter vissa av dem).

Vill ni alltså uppleva något skönt, roligt, sorgligt, spännande eller bara hiskeligt bra helt själv, med dina barn eller med dina föräldrar (oavsett om du själv är en eller inte)? Ja, då vet ni vad ni ska leta efter.


Dagens slips är donerad av Caroline Feledi och hennes pappa Morgan Nilsson och är av märket CAMA by H&M. Vill ni buda på den, kan ni göra det här: http://www.tradera.com/svart-bla-gra-rutig-slips-h-m-enslipsomdagen-dag-108-auktion_340275_154191476

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar